Els nostres principis

Pàgina

Des de les diferents assemblees locals duem a terme les nostres responsabilitats tot respectant els set Principis Fonamentals que regeixen les actuacions de la Creu Roja. Proclamats el 1965, els set Principis Fonamentals creen un vincle d’unió entre les Societats Nacionals de la Creu Roja i de La Mitja Lluna Roja, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i la Federació Internacional de la Creu Roja (FICR). Els Principis Fonamentals garanteixen la tasca humanitària i la continuïtat del Moviment de la Creu Roja i de La Mitja Lluna Roja.

1. HUMANITAT
El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja s’esforça a prevenir i alleujar el patiment de l’ésser humà en totes les circumstàncies; tendeix a protegir la vida i la salut, així com a fer respectar totes les persones; i afavoreix la comprensió mútua, l’amistat, la cooperació i una pau duradora entre els pobles.

2. IMPARCIALITAT
No fem cap distinció de nacionalitat, raça, religió, condició social ni credo polític. Ens dediquem únicament a socórrer els individus en proporció amb els seus patiments, posant remei a les seves necessitats i donant prioritat a les més urgents.

3. NEUTRALITAT
Amb la finalitat de conservar la confiança de tothom, ens abstenim de prendre part en les hostilitats i en les controvèrsies d’ordre polític, racial, religiós i ideològic.

4. INDEPENDÈNCIA
Som independents i auxiliars dels poders públics en les seves activitats humanitàries i sotmeses a la legislació que regeix en els països respectius. Les Societats Nacionals, no obstant, han de conservar una autonomia que els permeti actuar sempre d’acord amb els principis del Moviment.

5. CARÀCTER VOLUNTARI
Som una institució de socors voluntari i de caràcter desinteressat.

6. UNITAT
A cada país només hi pot haver una Societat de la Creu Roja o de la Mitja Lluna Roja, que ha de ser accessible a tothom per poder estendre la seva acció humanitària a tot el territori.

7. UNIVERSALITAT
El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, al si del qual totes les Societats tenen els mateixos drets i el deure d’ajudar-se mútuament, és universal.

creu-roja-voluntaris

QUINA ÉS LA NOSTRA VISIÓ?

La Creu Roja, com organització humanitària i d’acció voluntària arrelada a la societat, procura donar respostes integrals, des d’una perspectiva de desenvolupament, a les víctimes de desastres i emergències, i als problemes socials, de salut i mediambientals.

QUINA ÉS LA NOSTRA MISSIÓ?

Ser cada cop més a prop de les persones vulnerables en l’àmbit estatal i internacional, a través d’accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador i de desenvolupament, realitzades essencialment pel voluntariat.

8 pensaments sobre “Els nostres principis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s