Un any de guerra a Ucraïna

Estàndard

Moltes coses han canviat des del 24 de febrer del 2022. Ja ha passat un any d’ençà que va començar l’escalada del conflicte a Ucraïna i durant aquest temps, milers de civils han estat assassinats, ferits o desplaçats. Gairebé 8 milions de persones, la majoria dones i nens, han fugit, deixant-ho tot enrere, i encara són molts els qui actualment continuen marxant de casa seva. Malauradament, no sembla que la fi del conflicte estigui a prop, i els danys a les infraestructures (escoles, hospitals, carreteres…) són tan grans que hauran de passar molts anys, si no dècades, perquè puguin reconstruir-se. Més de 2.500 centres educatius i 700 centres sanitaris, per exemple, han estat danyats o totalment destruïts.

Des del moviment internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja hem estat treballant durant tot aquest temps i continuarem fent-ho, per tal d’oferir ajuda i atendre les necessitats de les persones afectades per aquesta crisi devastadora. De fet, ens hem compromès a oferir el nostre suport a llarg termini per a les persones i famílies que pateixen els efectes traumàtics de la violència i el desplaçament forçat. Hem proporcionat articles essencials d’ajuda humanitària, serveis de salut física i mental, acompanyament psicològic, productes d’alimentació i d’higiene, serveis de sanejament, assistència durant les evacuacions voluntàries de les comunitats devastades pel conflicte, etc. Només dintre d’Ucraïna, prop de 6 milions de persones han hagut de desplaçar-se. A més, no podem oblidar que els efectes residuals dels combats (incloent-hi els problemes de salut mental), les pèrdues salarials i les separacions familiars, impacten greument tant en la vida dels qui romanen al país com en la dels qui s’han vist obligats a marxar.

Per tot això, quan ja fa un any de l’inici d’aquest conflicte tan destructiu, des de la Creu Roja continuem esforçant-nos i treballant en equip per tal de fer costat als qui més ho necessiten, i ho farem mentre ho puguin necessitar. Si vols, tu també hi pots col·laborar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s