Consells davant la calor

Estàndard

Quan fa calor, en condicions normals, el termòstat intern del nostre organisme activa el procés de sudoració per tal de refrescar el nostre cos; però els dies de calor intensa tots estem obligats a fer un esforç d’adaptació per mantenir-hi una temperatura adequada i evitar, per exemple, marejos o lipotímies. Per aquest motiu, perquè pugueu gaudir de l’estiu tranquil·lament, i sobretot per tal de prevenir alguns dels problemes derivats de les temperatures elevades, us recomanem una sèrie de pautes ben senzilles a seguir.

Si heu d’estar a l’exterior, procureu situar-vos a l’ombra. Eviteu les activitats d’esforç durant les hores centrals del dia. Si això no fos possible, com a mínim, no oblideu descansar, protegir-vos del sol, hidratar-vos i refrescar-vos. A la vostra llar, estigueu-vos a les estances més fresques, i abaixeu les persianes i els tendals per tal d’evitar que el sol hi entri directament. A l’automòbil, especialment si està tancat, mai hi deixeu ningú (ni criatures, ni gent gran, ni animals) i eviteu els canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle. Durant el dia, hidrateu-vos i refresqueu-vos de forma continuada, feu servir roba lleugera, calçat fresc, còmode i transpirable. Que les vostres menjades siguin lleugeres i equilibrades (amanides, fruites, verdures, gaspatxos, sucs…). Preneu líquids. Utilitzeu protecció solar. Protegiu-vos el cap amb gorra o barret i protegiu-vos també els ulls!

En qualsevol cas, si no us trobeu prou bé a causa de la calor, deixeu de fer allò que estigueu fent, intenteu situar-vos en un lloc fresc i demaneu ajuda o, si cal, assistència mèdica; perquè l’estiu no és per patir-lo, sinó per gaudir-lo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s