+ Drets + Humans

Estàndard

Cada any el 10 de desembre se celebra el Dia dels Drets Humans. Es commemora el dia en què, el 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans. La Declaració constitueix l’ideal comú a assolir per a tots els pobles i nacions amb el fi que cada persona i institució, inspirant-se constantment en aquesta Declaració, promoguin, mitjançant l’ensenyament i l’educació, el respecte a aquests drets i llibertats i assegurin, mitjançant mesures progressives nacionals i internacionals, el seu reconeixement i aplicació efectiva.

drets-humans-01

La llibertat, la justícia i la pau en el món tenen com a base el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de totes les persones. Precisament aquest dia es presenta com una oportunitat per posar en relleu les situacions de desigualtat i de vulneració de drets existents en el món i la importància de treballar per al respecte de la dignitat humana en totes les circumstàncies i contextos.

Syria
La tasca que desenvolupa Creu Roja està intrínsecament vinculada amb els Drets Humans i la protecció de la dignitat humana, precisament perquè la missió de la institució és prevenir i alleujar el sofriment humà en totes les circumstàncies i sense discriminació. És mitjançant l’acció que ens posicionem dia a dia a favor de les persones en situació de vulnerabilitat, contribuint a la satisfacció de les seves necessitats i a la garantia dels seus drets, tot fomentant les seves capacitats.

drets-humans-02Com a organització humanitària, desenvolupem diverses accions en diferents àmbits d’actuació que contribueixen a la difusió, protecció, respecte i garantia dels Drets Humans. A més, a la Creu Roja tenim la responsabilitat de dur a terme accions de diplomàcia humanitària per convèncer els responsables socials i comunitaris perquè actuïn, en tot moment, en benefici de les persones en situació de vulnerabilitat. Una gran eina que ens permet, estar, ara més que mai, més a prop de les persones en l’àmbit local, nacional i internacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s