Síria: cinc anys de guerra

Estàndard

Marianne Gasser, Cap de la delegació del CICR a Síria:

Damasc era una ciutat ben diferent abans del conflicte. Era una ciutat moderna, vibrant, formosa; però el 15 de març de 2011 tot va canviar. Van arribar notícies sobre fets violents a la ciutat de Deraa. Era l’inici de la guerra de Síria. Enfrontaments, bombardejos… i, com sempre, els que han patit més han estat els més febles: la gent gran, els infants, en definitiva, els més vulnerables.

Llavors vàrem fer tot el possible, que va ser molt. Vàrem creuar les primeres línies de batalla amb els companys de la Mitja Lluna Roja. Mai m’oblidaré de la mirada dels nens de Madaya… De fet, és una mirada que l’he tornat a veure en altres llocs. Hem visitat moltes llars, hospitals, escoles, instal·lacions elèctriques, d’aigua, etc.; i tot s’ha fet malbé o, simplement, ha estat destruït.

Syria 03

Encara hi ha tants llocs sota setge i tantes persones han hagut de fugir! La gent fa el que pot; estan mostrant una resistència increïble i, malgrat tot, continuen exhibint la seva fortalesa. No obstant, ara em pregunto: Quant de temps més hauran de patir aquesta situació? Ajudar-los pot salvar vides. Malauradament, però, mai solucionarà definitivament el problema, perquè Síria és un problema polític que exigeix una solució política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s