Ho portes a la sang!

Estàndard

Esteu preparats per a la propera Marató de Donació de Sang a Cambrils? Segur que sí! Oi…? La Marató se celebrarà aquest mateix dimecres, 29 d’abril, al Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils, de les 09:00 del matí a les 09:00 del vespre, de forma ininterrompuda. Un ample dispositiu logístic, tècnic i humà us estarà esperant perquè pugueu compartir la vostra sang.

Marató de sang 01

PER QUÈ CAL QUE JO DONI SANG?

Perquè la donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat; perquè per a tu tan sols és un moment, però per a molts malalts pot suposar la vida; perquè les donacions altruistes són l’única font d’obtenció; perquè cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents; perquè la sang i els seus components tenen una vida limitada; perquè l’ús que s’en fa és diari i cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya; i en definitiva, perquè la donació hauria de ser un acte quotidià, és a dir, no hauria d’estar lligada a situacions de tragèdia o d’emergència, sinó que hauria de ser un acte habitual a les nostres vides.

Marató de sang 03

JO PUC DONAR SANG?

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Marató de sang 02

I si encara tens dubtes, et recomanem que posis rostre a l’acte anònim de donar i de rebre tot mirant aquest documental minimalista, conceptual i despullat de tot artifici, que cedeix el protagonisme a aquells que donen i reben vida mitjançant la sang. Esperem que us agradi, que us faci reflexionar i, sobretot, esperem trobar-vos el dimecres, 29 d’abril, al Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils. Sigues solidari! Ho portes a la sang!

Més informació: Banc de Sang i Teixits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s