Un any després del tifó Haiyan

Estàndard

Avui fa un any d’ençà que el tifó Haiyan o Yolanda, que és com se’l va anomenar localment, va colpejar les Filipines tot causant més de 6.300 morts. Un total de 850.000 famílies van ser desplaçades i més d’1 milió d’habitatges van resultar total o parcialment destruïts, en la que podem considerar una de les emergències humanitàries més devastadores de les últimes dècades.

Si fem balanç de tota la feina feta durant l’últim any per part de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, trobarem molts motius per sentir-nos satisfets. Sabem, per exemple, que s’ha repartit ajuda humanitària a 1,3 milions de persones; que s’han distribuït 24.000.000 de litres d’aigua potable; que s’han construït més de 6.000 habitatges; o que 190 escoles han estat reconstruïdes i equipades.

Val a dir, però, que encara es moltíssima la feina que es pot fer perquè els afectats aconsegueixin restablir unes condicions adequades de vida. Per aquest motiu, la intervenció de la Creu Roja es perllongarà mentre persisteixin les necessitats dels damnificats pel tifó Haiyan; i això suposa que estarem presents a les Filipines, com a mínim durant dos anys més, fins a finals del 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s