Les teves mans poden salvar una vida

Estàndard

Perquè les teves mans poden salvar la vida d’una persona estimada, els voluntaris i professionals de la Creu Roja Cambrils t’esperem, dijous 16 d’octubre, a la Plaça Aragó, de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 19:00. Volem celebrar amb tu el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, tot sensibilitzant el conjunt de la ciutadania en relació al greu problema de les aturades cardíaques (responsables, només a Europa, de més de 350.000 morts l’any fora dels hospitals).

Captura de pantalla 2014-10-13 a les 19.38.51

L’aturada cardíaca esdevé molt sovint de forma sobtada i inesperada en una persona aparentment sana i amb bon estat de salut. En la majoria d’ocasions està provocada per una alteració del ritme cardíac i, si quan es produeix aquesta situació, la víctima no és atesa ràpidament, la mort podria produir-se en pocs minuts.

Captura de pantalla 2014-10-13 a les 19.39.20

Si els testimonis d’una aturada cardiorespiratòria realitzessin correctament les accions d’una “Cadena de Supervivència”, podrien duplicar-se o encara triplicar-se, les probabilitats de supervivència i recuperació de la víctima. Malauradament, però, aquestes maniobres (que podrien ser executades per la majoria de nosaltres) gairebé només es realitzen en un de cada cinc casos d’aturada cardiorespiratòria fora de l’hospital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s