La crisi colpeja la salut

Estàndard

La Creu Roja Catalunya ha presentat el 7è estudi de l’Observatori de la Vulnerabilitat, titulat “L’impacte de la crisi en la salut de les persones”. És el primer informe que s’ocupa, íntegrament, de les complicades relacions que s’estableixen entre la crisi i la salut dels ciutadans.

Alguns dels molts aspectes que tracta aquest estudi són: la dificultat per accedir als tractaments mèdics quan s’està malalt, les afectacions relacionades amb la salut emocional i psicològica, les conseqüències de l’empobriment energètic durant els mesos en què fa més fred; les dificultats econòmiques que, en determinats casos, fins i tot impedeixen o dificulten que hom pugui gaudir d’un mínim de tres àpats diaris, etc.

Testinomi Margarita

Pel que fa als diversos aspectes relacionats amb la salut, cal destacar els relacionats amb els hàbits alimentaris; i és que el 91% dels enquestats afirma haver variat la seva alimentació a causa de la crisi, per motius econòmics. Per aquest motiu, a la Creu Roja Catalunya estem reforçant les actuacions relacionats amb la salut dels col·lectius més vulnerables, els projectes d’alimentació, i molt especialment, els adreçats a la infància.

Afecta la crisi la salut de les persones

Aprofitant l’avinentesa, us recordem que encara sou a temps de participar en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil: una gran crida a la ciutadania, a les empreses i a la societat civil, perquè entre tots puguem aconseguir els recursos necessaris per pal·liar aquesta complexa situació. Si la pobresa és injusta per sí mateixa, pitjor és encara que els infants o els adults puguin veure afectada la seva salut a causa de la crisi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s