Sigues un heroi

Estàndard

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Primers Auxilis (el 13 de setembre), la Creu Roja anima totes les persones a capacitar-se en aquest àmbit, contribuint així a salvar vides. A la Creu Roja i a la Mitja Lluna Roja considerem que els Primers Auxilis van més enllà de l’adquisició d’una sèrie de competències tècniques, ja que la seva prestació és un acte d’humanitat.

La formació en Primers Auxilis pot permetre salvar vides sense cap mena de discriminació. I si tenim en compte que, del total de vides que se salven després d’un desastre, la població local salva el 90%, entendrem que aquesta capacitació pot ser molt útil per a socorristes i persones vinculades al món sanitari, però també, sobre tot, per al conjunt de la ciutadania. L’objectiu, per tant, és que cada vegada siguin moltes més les persones que tinguin formació en aquesta matèria.

Sota el lema “Sigues un heroi”, i amb la celebració del Dia Mundial dels Primers Auxilis, voldríem subratllar la necessitat que tenim de disposar de persones que estiguin prou formades perquè puguin salvar vides en cas d’emergència o de desastres. No oblidem que, cada cinc segons, mor una persona al món a causa d’un traumatisme; o que més de 2.000 famílies perden un fill cada dia a causa de lesions no intencionals denominades ‘accidents’ (que es podien evitar); o que l’efectivitat de la reanimació cardiopulmonar, practicada immediatament després d’una aturada cardíaca sobtada, pot duplicar o triplicar les probabilitats de supervivència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s