A l’aigua, sense perills

Estàndard

Els accidents a l’aigua poden tenir repercussions molt greus, amb risc, fins i tot, per a la vida de les persones. Per això, avui volem recordar-vos que els ofegaments, la pèrdua sobtada del coneixement (síncopes) i altres accidents similars, poden evitar-se, si respectem algunes normes de seguretat mínimes.

1. Banya’t en aigües que estiguin habilitades per a fer-ho. Als rius, als pantans o als llacs, i a les platges del litoral marítim que no estan habilitades per al bany, existeixen molts perills per a la teva integritat física. Sempre que sigui possible, mira de banyar-te en zones que estiguin vigilades. D’aquesta forma, si passés qualsevol cosa, sempre podries demanar ajuda.

2. Evita entrar de forma brusca a l’aigua, especialment després d’haver pres el sol o després d’haver menjat.

3. Procura no banyar-te metre estiguis fent la digestió. És força recomanable esperar un temps prudent, especialment si s’ha menjat de forma contundent o si s’ha begut alcohol.

4. Surt ràpidament de l’aigua si experimentes algun símptoma estrany: calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap o de clatell, picors, marejos, vertigen o rampes, etc.

5. No et llancis de cap si dubtes de la fondària. Podries colpejar-te contra el fons de la piscina o en una roca, tot produint una lesió que danyés la medul·la espinal (risc de paràlisi permanent). Saps que les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars a Espanya?

6. Vigila en tot moment els nens, especialment els més petits. No els deixis sols quan estiguin prop de l’aigua. Segons dades de la OMS (l’Organització Mundial de la Salut), cada any, entre 70 i 150 persones moren ofegades a les piscines, platges, rius i embassaments d’Espanya, i la majoria d’aquests són nens.

7. No t’arrisquis intentant salvar la vida d’algú que té problemes a l’aigua. És molt millor i més prudent llançar-li quelcom que floti i demanar ajuda, ja que una persona en situació d’ofegar-se, molt fàcilment, també podria arrossegar-te a tu.

8. Si us plau, respecta les zones reservades per al bany. El nombre d’accidents originats per artefactes aquàtics (motos, taules de windsurf, embarcacions, etc.) augmenta cada any, principalment per no respectar les zones de bany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s