A la recerca d’un món millor

Estàndard

Avui, Dia Mundial dels Refugiats, cal recordar la dramàtica situació que viuen milions de persones arreu del planeta. Cada minut que passa, 8 persones ho deixen tot per tal de fugir dels horrors de la guerra, de sagnants persecucions o del terror de la misèria; i la majoria, malauradament, es veuen obligats a escollir entre la incertesa dels perills més horribles, o la inseguretat d’un futur que encara podria ser molt pitjor que la seva por.


Fa 10 anys, el 70% dels refugiats de tot el món vivien en els anomenats països desenvolupats. Actualment, segons les Nacions Unides, aquest percentatge ja arriba fins el 86%. Sigui com sigui, el cert és que no podem perdre l’oportunitat de mostrar la nostra generositat i estimació amb els més vulnerables. Cal que siguem prou valents, per exemple, per tal d’acollir fraternalment les persones que han estat desplaçades forçosament de la seva llar, del seu país d’origen.

Tant de bo siguem capaços d’obrir les portes de casa nostra als més necessitats; tant de bo siguem capaços d’ajudar-los a reclamar els seus drets i a denunciar les injustícies; tant de bo, demà, que ja no celebrarem el Dia Mundial dels Refugiats, tothom se’n recordi de la seva dramàtica situació i faci el possible per transformar-la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s