Simulacre d’emergències i socors

Estàndard

Aquest cap de setmana hem pogut participar al simulacre d’emergències i socors que Creu Roja Catalunya ha organitzat a la platja de Tamarit de Tarragona. Cal agrair, especialment, el compromís actiu dels molts voluntaris que han volgut participar-hi (en total més de 100!), així com l’excel·lent feina dels diversos professionals que, diàriament, treballen en activitats de prevenció, socors i emergències, arreu de Catalunya.

image

El simulacre de Tamarit ens ha permès veure en acció l’helicòpter de Salvament Marítim i entendre molt millor la feina dels ERIE (Equips de Resposta Immediata en Emergències). Els ERIE estan constituïts per professionals especialment capacitats per actuar, immediatament i de forma eficaç, en situacions imprevistes de gravetat que s’han de solucionar sense perdre temps.

image

Hem pogut veure, per exemple, com funciona un Equip de Recerca i Rastreig amb Gossos, especialitzat en la localització de persones desaparegudes; o com treballen els membres d’un Equip d’Intervenció Psicosocial, integrat per un grup multidisciplinar de professionals que atenen psicològicament les víctimes d’un accident, els seus familiars o, fins i tot, de vegades, els propis professionals que actuen en situacions d’aquesta naturalesa.

image

Recordeu, si us plau, que el Centre de Coordinació de Creu Roja Catalunya està en funcionament les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, per tal d’activar, en qualsevol instant, els recursos de què disposem per fer front davant les situacions d’emergència que es puguin generar. El telèfon permanent d’atenció és el 902 22 22 92. Evitem perills i riscos, coodinem-nos en situacions crítiques, fem Catalunya més segura! Ens vols ajudar? T’esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s